www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Švābu sautējums
 
Ta pat kā Latvijā ir latgaļi, kurzemnieki, ventiši ...
tā arī vāczemē ir daudz vietējo tautiņu ar īpatnēju, savdabīgu virtuvi.

Viens no burgerzemes novadiem ir Švābija - kuras iedzīvotājiem klasiski tiek piedēvēts skopums un viltība.
Par viltību liecina fakts, ka šamējo mūki iedomājās gavēņa laika gaļu tīt miklā, veidojot vietējo pelmeņu paveidu, "jo, tad Dievs gaļu neredz". Par skopumu liecina fakts, ka švābu receptēs nav aPsolūti nekā lieka.

Švābu virtuvi raksturo to vājības - no rīta dzert kafiju, pusdienās ēst gaļu un vakarā kārtīgi iedzert alu.
Šis švābu sautējums ir visa kopuma kvintesence un apvieno visu garšu spēli ...

Aunam kājas un dodamies uz bodi ...
 
Švābu sautējums
 
Akcija
 
kārtīgai švābu ekzotikas baudīšanai vajag :

1. puskilo kakla karbonādes - pamatam
2. divi visvieglākie kādus var atrast ali - marinādei un sautējumam
3. pāris karotes kapijas - rūgtenuma garšai
4. pusklaips vieglas rupjmaizes - sautējuma pamatmasai
5. tupeņi - piedevai
6. ķiploks - aromam
sāls, pipari  ...


Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic kakla karbonādes kvalitātes pārbaudi ...
 
Švābu sautējums
 
Liekam vārīties tupenus ar visu mizu ...

kamēr ņemsimies ar gaļu, tupeņi būs novārījušies ...
 
Švābu sautējums
 
Griežam taukumainu kakla karbonādi nelielos gabaliņos ...
 
Švābu sautējums
 
sagriežam mazās plāksnītēs ķiplokgalvu - te ekonomēt nevajag ...
 
Švābu sautējums
 
liekam bļodā gaļu, sapiparojam, sasālam, uzberam divas karotes maltas kapijas ...

un lejam pāri alu - alu ņemam visvieglāko "čurūdeni" kādu vien var atrast - ideāli der "Cēsu light" susla
jo izteikts apiņu smeķis galīgi nav vajadzīgs ...
 
 Švābu sautējums
 
lejam alu tik, lai gaļa tiek pilnībā nosegta ...

un tagad lai viss kādu stundu stāv - kas notiks ?
ogļskābe kas ir alū veiks savu marinādes darbu un gaļa iegūs pirmo marinādes "piesitienu"
 
Švābu sautējums
 
tikmēr tupeņi ir gatavi - nokāšam un liekam maliņā ...
 
Švābu sautējums
 
kad stunda pagājusi pārlejam gaļu ar visu alu grāpī...
 
Švābu sautējums
 
uzmanīgi uzvāram - skatāmies, ka alus "neizmūk pāri malām" ...

bet putas nesmeļam - lai viss kafijas un alus sajaukums virst uz nelielas uguns bez vāka kādu stundiņu ...
 
Švābu sautējums
 
tikmēr nogriežam pusklaipam maizes garozas un sagriezam maizi nelielos gabaliņos ...

ot ar maizi ir jāskatās - tā visvairak iespaido garšu un var "aplauzties"
tamdēļ iesākumam (kamēr "roku piešauj") nevajag ņemt neko kas ir izteikti aromātiska un stingra,
klasiskas melnās rupjmaies te nederēs ...
tāda viegla pelēka rupjmaizīte būs pašā labumā ...
 
Švābu sautējums
 
tikmēr alus jau ir novārījies un gaļa kļūst mīksta ...
 
Švābu sautējums
 
beram sautējumam klāt maizi ... 
 
Švābu sautējums
 
rūpīgi iemaisam maizi sautējumā ...
 
Švābu sautējums
 
vāku virsū un lai viss pasautējas līdz maize pilnībā izšķīst ...

neaizmirstam laiku pa laikam maisīt, ka nepiedeg !
 
Švābu sautējums
 
nomizojam tupeņus ...
 
Švābu sautējums
 
maize ir izšķīdusi un gaļa ir aromātiskas alusmaizes masas pārņemta ...
 
Švābu sautējums
 
kartupeļus un sautējumu uz sķīvja ....
 
Švābu sautējums
 
mīksta gaļa alū un maizē sutināta - ņjammma ...
 
Švābu sautējums
 
 
alus maize, maize alus - gaļa kad būs ?
 
Švābu sautējums
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv