www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Marinētas sviesta pupas
 
Ciemojoties pie omes tapu apdāvināts ar svaigi "iz dobes" lasītu sviesta pupu maišeli ...

kamdēļ gan tās neiemarinēt ziemai ?

pie kam viss notiekas gana vienkārši ...
 
Marinētas sviesta pupas
 
Akcija
 
Ko tad mumsim vajag ...

maiss ar sviesta pupām - tas takš pamatam
un klāt sāls, cukurs, etiķis, laurulapas - tas marinādei
melnie pipargraudi, smaržīgie pipari, ķiploks, krustnagliņas, sinepju sēklas, zaļbarība ...

un protamistiski burkas ar vākiem ...



rūpīgi noskalojam pupas zem tekoša ūdens ...
 
Marinētas sviesta pupas
 
Veidojam burkā garšvielu buķeti ...
te stingru ieteikumu nav - galvenais, lai pašam patik "garšas līdzsvars"

Kārveles zaļbarības saldumu līdzvaroju ar sinepju sēklām, pievienojot klasisku melno un smaržīgo piparu aromu pie pamatīgas letiņu ķiploku daivas ar laurulapu fonā ...
 
Marinētas sviesta pupas
 
sagatavojam burkas ar garšvielām - te jāsaka tā, ja nav "piešauta acss" grūši ir pateikt - cik vajag ?

tamdēļ burkas gatavojam pa vienai - man izdevās precīzi "ar pakaļu jūtot" notēmēt visu uz piecām burkām ...
 
Marinētas sviesta pupas
 
Ķeramies klāt smagākajam darbam - pupiņu apgraizīšanai ...

kā "žīdiņu mošejā" cērpam pirmos gabaliņus no pupiņpāksts priekšas un pakaļas
lai pupas pipuks paliek apgraizīts no "abim galiem"

pašu pupas pāksti var sagriezt smalkāk vai likt nesagrieztu burkā - da galu galā taisam abejādi - vai pupu maz? 
 
Marinētas sviesta pupas
 
bakstam pupu pākstis burkās ...
 
 Marinētas sviesta pupas
 
uzvāram ūdeni ar pāris lauru lapām
un veidojam marinādi apvienojot sāli, cukuru un etiķi
visas proporcijas no katra paša karājas ...
galvenais, lai marināde ir "štengra" un "pašam patīk"
 
Marinētas sviesta pupas
 
lejam marinādi burkās "līdz malām"

vākus neaiztaisot pa virsu

un bāžam cepenē uz 80C grādiem uz stundām divām - kamdēļ divas stundas ?
jo tas piedos mīkstumu pākstīm (iztiekot bez priekšapstrādes novārīšanas)
un "visu sifilisu izsvēpējot" dos iespēju glabāt burkas istabas temperatūrā ...
 
Marinētas sviesta pupas
 
Pēc divām stundām aizgriežam burkām vākus un ļaujam tām lēnām atdzist cepenē ...

nākamajā rītā ... mmmm perfektas svieta pupiņu marinādes burkas ...
 
Marinētas sviesta pupas
 
 
Bongas ūsu leņķa spēks ...
 
Marinētas sviesta pupas
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv