www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Tītara aknu terīne | |
Visupirms kas tas ira par zvēru "terīne" ? Terīne ir kopistisks apzīmējums ēdiena pagatavošanai to procesa beigās atdzesējot un noturot zem sloga iegarenas formas traukā. tāda savdabīga "presēta aukstā gaļa" - viegls našķis pirms pamatēdiena un šoreizīt sagribējās pagatavot tītara aknu terīni - pēc konsistences tas būs kaučkas starp pastēti un aknām kā tādām - ne īsti šis ne tas, bet tieši tamdēļ arī interesants uzēdamais sanāk ... Gatavojas viss gana vienkārši ... |
|
|
|
Sastāvdaļas "vienam traukam": 1. kilo tītara aknu - pamatam 2. neliels tītara stilbs - gaļas piedevai 3. divsimts grami saldā krējuma - taukumam 4. pāris sīpoli - piedevai 5. šlurka laba konjaka - arõmam pipari, baziliks, sāls un kāda laurulapa opcionāli pikucis sviesta, ja cepamtrauks nav ar super pretlipes pārklājumu Vispirms smalki sagriežam sīpolu un tītara stilbu izkaulojam un gaļu smalki sagriežam sīpols un gaļas gabaliņi dos patīkamu "kumosa piesitienu" gala produktā |
|
Gaļu un sīpolus bļodā iekšā ... | |
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic aknu kvalitātes pārbaudi. | |
Kuļam blendertraukā aknas - ja nav šāda daikta pieejama, tad samaļam aknas caur smalku gaļasmašīnas sietu | |
fiška ir dabūt "viendabīgas ķēpas" konsistenci ... | |
lejam sakultās aknas pie gaļas un sīpoliem | |
Piparu sāli baziliku laurulapu masai klāt un
pievienojam saldo krējumu "treknumam" bazilika pieminēšana nava nekāds "superpavāra vipendrons" ... no sērijas, jo krutāku herņu piemauksi ēdienam klāt, jo pašlepnuma pipuks lielāks paliks, baziliks tiešām te der un sķiet tā ir vienīgā lieta kur šamo es vispār izmantoju - pastētes, terīnes, auksta gaļa - ot te' ģeld... aknas patiesībā ir dziļi veģetārs produkts tamdēļ taukums papildus ļoti noder ... |
|
Kā "garšas odziņu" piešaunam masai klāt šļurku laba konjaka ... | |
lejam masu ķieģeļveida cepamtraukā silts ieteikums cepamtrauku kārtīgi ieziest ar sviestu "lai nepieraun klāt" |
|
izveidojam no folijas cepamtraukam "vāciņu" | |
cepenē uz 180C iekšā uz minūtēm 45cām ... | |
kad 45 minūtes pagājušas izņemam trauku laukā un
rūpīgi sasmalcinam aknu masu to vienmērīgi izklājot pa trauku izvācam pie reizes laurulapas, tās savu garšu jau atdevušas ... un atkal uz 45 minūtēm cepenē |
|
kad otrās 45minūtes ir pagājušas ... | |
Nospiežam foliju uz leju un uzliekam pa virsu kādu cepamtrauka formai atbilstošu kartona gabalu | |
Garenisku smagumu pa virsu un lai viss atdziest
kādā vēsākā vietā... es izlīdzējos ar vāzi un gaļasmašīnu slogam |
|
Nākamajā rītā - kad masa ir atdzisusi tā iegūst "štengrumu" | |
Griežam tītaru aknu terīni šķēlēs un uz šķīvja kā auksto uzkodu ! | |
Tītara aknas neierastā izpildījumā ... | |
Divkājainas mudaks sacūkoja tik svaigās aknas, Bonga iziet peļumedībās ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |