www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Tītara aknu terīne
 
Visupirms kas tas ira par zvēru "terīne" ?
Terīne ir kopistisks apzīmējums ēdiena pagatavošanai to procesa beigās atdzesējot un noturot zem sloga iegarenas formas traukā.

tāda savdabīga "presēta aukstā gaļa" - viegls našķis pirms pamatēdiena

un šoreizīt sagribējās pagatavot tītara aknu terīni - pēc konsistences tas būs kaučkas starp pastēti un aknām kā tādām - ne īsti šis ne tas, bet tieši tamdēļ arī interesants uzēdamais sanāk ...

Gatavojas viss gana vienkārši ...
 
Bildes_nosaukums
 
Akcija
 
Sastāvdaļas "vienam traukam":

1. kilo tītara aknu - pamatam
2. neliels tītara stilbs - gaļas piedevai
3. divsimts grami saldā krējuma - taukumam 
4. pāris sīpoli - piedevai
5. šlurka laba konjaka - arõmam
pipari, baziliks, sāls un kāda laurulapa

opcionāli pikucis sviesta, ja cepamtrauks nav ar super pretlipes pārklājumu

Vispirms smalki sagriežam sīpolu
un tītara stilbu izkaulojam un gaļu smalki sagriežam

sīpols un gaļas gabaliņi dos patīkamu "kumosa piesitienu" gala produktā
  
Bildes_nosaukums
 
Gaļu un sīpolus bļodā iekšā ...
 
Bildes_nosaukums
 
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic aknu kvalitātes pārbaudi.
 
Bildes_nosaukums
 
Kuļam blendertraukā aknas - ja nav šāda daikta pieejama, tad samaļam aknas caur smalku gaļasmašīnas sietu
 
Bildes_nosaukums
 
fiška ir dabūt "viendabīgas ķēpas" konsistenci ...
 
Bildes_nosaukums
 
lejam sakultās aknas pie gaļas un sīpoliem
 
Bildes_nosaukums
 
Piparu sāli baziliku laurulapu masai klāt un pievienojam saldo krējumu "treknumam"
bazilika pieminēšana nava nekāds "superpavāra vipendrons" ... no sērijas,
jo krutāku herņu piemauksi ēdienam klāt, jo pašlepnuma pipuks lielāks paliks,
baziliks tiešām te der un sķiet tā ir vienīgā lieta kur šamo es vispār izmantoju - pastētes, terīnes, auksta gaļa - ot te' ģeld...

aknas patiesībā ir dziļi veģetārs produkts tamdēļ taukums papildus ļoti noder ...
 
Bildes_nosaukums
 
Kā "garšas odziņu" piešaunam masai klāt šļurku laba konjaka ...
 
Bildes_nosaukums
 
lejam masu ķieģeļveida cepamtraukā

silts ieteikums cepamtrauku kārtīgi ieziest ar sviestu "lai nepieraun klāt"
 
Bildes_nosaukums
 
izveidojam no folijas cepamtraukam "vāciņu"
 
Bildes_nosaukums
 
cepenē uz 180C iekšā uz minūtēm 45cām ...
 
Bildes_nosaukums
 
kad 45 minūtes pagājušas izņemam trauku laukā un rūpīgi sasmalcinam aknu masu to vienmērīgi izklājot pa trauku
izvācam pie reizes laurulapas, tās savu garšu jau atdevušas ...

un atkal uz 45 minūtēm cepenē
 
Bildes_nosaukums
 
kad otrās 45minūtes ir pagājušas ...
 
Bildes_nosaukums
 
Nospiežam foliju uz leju un uzliekam pa virsu kādu cepamtrauka formai atbilstošu kartona gabalu
 
Bildes_nosaukums
 
Garenisku smagumu pa virsu un lai viss atdziest kādā vēsākā vietā...
es izlīdzējos ar vāzi un gaļasmašīnu slogam
 
Bildes_nosaukums
 
Nākamajā rītā - kad masa ir atdzisusi tā iegūst "štengrumu"
 
Bildes_nosaukums
 
Griežam tītaru aknu terīni šķēlēs un uz šķīvja kā auksto uzkodu !
 
Bildes_nosaukums
 
Tītara aknas neierastā izpildījumā ...
 
Bildes_nosaukums
 
 
Divkājainas mudaks sacūkoja tik svaigās aknas, Bonga iziet peļumedībās ...
 
Bildes_nosaukums
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv