www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Tītara fileja
 
Ir dienas kad gribas paslinkot un kā par spīti tieši tais dienās iekrīt kaučkādi svētki un svinēšanas ...

Ot ko darīt, kad sievišķis gaida "svētku vakariņas" a pašam gribas filmu "par vampīriem" noskatīties ?

tādām situācijām ir arī paredzētas ekzõtiski slinkās receptes
un viena no tām ir "tītara fileja aprikožu sautējumā"

Gatavojas viss ārkārtīgi vienkārši, bet rezultāts ir tiešām neikdienišķš īsteni "bābiešu gaumē"
tāds saldi, asi, aromātiski specifisks ēdamais ...

Iegriežamies tuvējā bodē un ķeramies lietai klāt ...
 
Tītara fileja
 
Akcija
 
Sastāvdaļas divām porcijām:
1. Pus kilo tītara filejas - pamatam
2. 150g aprikožu - saldumam
3. Timiāna laksti - aromam
4. Čilī pipari - asumam
5. Biškucīt kaučkādu riekstu - kraukšķim
sāls, melnie pipari un kāds tomāts garnējumam ...

Šī ēdiena pamatideja ir sutināt tītara fileju, kas pati par sevi ir ļoti sausa gaļa, aprikožu "masā" un papildus piedodot īpatnēju timiāna aromu ...

Pie kam darbs ir jāiegulda labi ja piecas minūtes ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic tītara filejas kvalitātes pārbaudi.
  
Tītara fileja
 
Sagriežam fileju un aprikozes kubiciņos - fileju lielākos, aprikozes smalkākos ...
 
Tītara fileja
 
Liekam gaļu un aprikozes cepamtraukā

sasālam, apberam ar stampātiem melnajiem pipariem, čilī pipari asuma līdzsvaram, timiāna laksti pa virsu aromam

un uzlejam kādus 150-200 gramus ūdens ...
 
Tītara fileja
 
Vāku cepamtraukam virsū un cepenē uz 160C iekšā ...

usjo - visa lielā gatavošana galā ...

Ņemam alēnus un ejam skatīties filmu ...
 
Tītara fileja
 
Kad mūvijs ir beidzies un vampīri apkauti un labais kā parasti ir atkal uzvarējis - ņemam trauku no cepenes laukā ...

viena filma - tas ir apmēram 1:40-1:50 ir tieši laiks lai fileja izsutinātos mīksta un aprikozes sašķīstu radot mērci

Nolasam timiāna lakstus - tie visu labumu ēdienam jau ir atdevuši ...
 
Tītara fileja
 
uzmanīgi visu apmaisam lai aprikožu mērce vienmērīgi pārklātu fileju ...

ja vajag "pielabojam" sāli, piparus ...
 
Tītara fileja
 
Sagriežam tomāteli, tītara fileju uz šķīvja,
apberam ar riekstiem "kraukšķim" un uzberam mazliet zaļas timiāna lapiņas

fonā neaizmirstam stāstīt kā mēs esam strādājuši pus dienu pa virtuvi raujoties ...
 
Tītara fileja
 
Tītara fileja - saldā, bet vienlaicīgi asā un aromātiskā mērcē ...
 
Tītara fileja
 
 
Nemodiniet Mani ! Ejiet ka uzreiz jau ...
 
Tītara fileja
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv