www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Tītara fileja | |
Ir dienas kad gribas paslinkot un kā par spīti tieši tais
dienās iekrīt kaučkādi svētki un svinēšanas ... Ot ko darīt, kad sievišķis gaida "svētku vakariņas" a pašam gribas filmu "par vampīriem" noskatīties ? tādām situācijām ir arī paredzētas ekzõtiski slinkās receptes un viena no tām ir "tītara fileja aprikožu sautējumā" Gatavojas viss ārkārtīgi vienkārši, bet rezultāts ir tiešām neikdienišķš īsteni "bābiešu gaumē" tāds saldi, asi, aromātiski specifisks ēdamais ... Iegriežamies tuvējā bodē un ķeramies lietai klāt ... |
|
|
|
Sastāvdaļas divām porcijām: 1. Pus kilo tītara filejas - pamatam 2. 150g aprikožu - saldumam 3. Timiāna laksti - aromam 4. Čilī pipari - asumam 5. Biškucīt kaučkādu riekstu - kraukšķim sāls, melnie pipari un kāds tomāts garnējumam ... Šī ēdiena pamatideja ir sutināt tītara fileju, kas pati par sevi ir ļoti sausa gaļa, aprikožu "masā" un papildus piedodot īpatnēju timiāna aromu ... Pie kam darbs ir jāiegulda labi ja piecas minūtes ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic tītara filejas kvalitātes pārbaudi. |
|
Sagriežam fileju un aprikozes kubiciņos - fileju lielākos, aprikozes smalkākos ... | |
Liekam gaļu un aprikozes cepamtraukā sasālam, apberam ar stampātiem melnajiem pipariem, čilī pipari asuma līdzsvaram, timiāna laksti pa virsu aromam un uzlejam kādus 150-200 gramus ūdens ... |
|
Vāku cepamtraukam virsū un cepenē uz 160C iekšā ... usjo - visa lielā gatavošana galā ... Ņemam alēnus un ejam skatīties filmu ... |
|
Kad mūvijs ir beidzies un vampīri apkauti un labais kā
parasti ir atkal uzvarējis - ņemam trauku no cepenes laukā ... viena filma - tas ir apmēram 1:40-1:50 ir tieši laiks lai fileja izsutinātos mīksta un aprikozes sašķīstu radot mērci Nolasam timiāna lakstus - tie visu labumu ēdienam jau ir atdevuši ... |
|
uzmanīgi visu apmaisam lai aprikožu mērce vienmērīgi
pārklātu fileju ... ja vajag "pielabojam" sāli, piparus ... |
|
Sagriežam tomāteli, tītara fileju uz šķīvja, apberam ar riekstiem "kraukšķim" un uzberam mazliet zaļas timiāna lapiņas fonā neaizmirstam stāstīt kā mēs esam strādājuši pus dienu pa virtuvi raujoties ... |
|
Tītara fileja - saldā, bet vienlaicīgi asā un aromātiskā mērcē ... | |
Nemodiniet Mani ! Ejiet ka uzreiz jau ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |