www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Tītara spārni
 
Kā gadījies kā nē, bet ejot garām tītargaļas veikalam gluži neviļus sanāca iepirkt tītara spārnus ...

Tītars - makans putnelis, bet tā gaļa ir ar savām īpatnībām ...
Pirmām kārtām jau izmēri - ja vistas spārns ir tāda sīka uzkoda, tad tītara spārnelis ir jau kārtīgs ēdamais.
Otrām kārtām - tītars ir ar savu "sīkstumu" un tā pagatavošana atšķiras no vistas un prasa krietni ilgāku laiku.

Šoreizīt taps viena no klasiskām tītara pagatvošanas receptūrām - sutināšana vīnā un ķiplokos.
Gatavojas viss ļoti vienkārši un čakara nekāda, bet laiku gan prasīs kādas trejas stundas ...

Ņemam kuļķenu un dodamies uz bodi ...
 
Tītara spārni
 
Akcija
 
Sešām porcijām:
1. seši tītara spārnu gabali - pamatam
2. paka balta un sausa virtuves vīna - sutināšanai
3. četras ķiplokgalvas - smeķim
4. saldais krējums - mērcei
5. sviests - cepināšanai
6. kurkuma - mērces krāsai
sāls, melnie piparu graudi un kāds laksts zaļbarībai

Ja kāds jautā kas ir virtuves vīns ? prasti sakot dajebkāds "noname" vīns - galvenais lai ir balts, sauss un lēts !

Viss notiekas ātri un vienkārši ...

Vispirms izkausējam uz pannas sviestu un lielā karstumā pa pārim liekam apcepināt garozu tītarspārniem ...
  
Tītara spārni
 
Spārni nav jācep, jo gatavosies tie sautējot - patreiz galvenais ir apraut tiem zeltainu garozu ...
 
Tītara spārni
 
Nolobam četras ķiplokgalvas
 
Tītara spārni
 
Liekam cepamtraukā tītara spārnus - sasālam un apbārstam ar svaigi stampātiem melnajiem pipariem,
saberam pa starpām ķiplokdaiviņas un aplejam ar vīnu

cik vīnu ? - nu tā lai "biku tiek" teiksim šoreiz man aizgāja gandrīz puslitrs ...
 
Tītara spārni
 
Liekam cepamtraukam vāku, ja vāka nav, tad rūpīgi aiztaisam cepamtrauku ar foliju

un cepenē uz 160C lai lēnām sutinas divarpus vai labāk trejas stundas ...
 
Tītara spārni
 
Pēc treju stundu sutināšanās tītarspārni ir gatavi...
 
Tītara spārni
 
Atliek fiksi uztaisīt mērci

izķeselējam no cepamtrauka ķiplokus un liekam nelielā grāpītī
par mērces ķiploksmirdamību var nesatraukāties, ķiloku lielais asums jau ir zudis cepinoties ...
 
Tītara spārni
 
pielejam nedaudz šķidrumu - pārējo varam saliet trauciņos un nolikt aukstumā sanāks smuks "receklis"
 
Tītara spārni
 
saspaidam ķiplokus pļurzā - es slinks būdams izmantoju blenderkātu ...
 
Tītara spārni
 
Pielejam saldo krējumu un vāram visu līdz masa sabiezē ...
 
Tītara spārni
 
Beigās pieberam mazliet kurkumu "tonim" ...
 
Tītara spārni
 
Spārniņu uz šķīvja, mērci klāt un pa virsu uzberam zaļbarību ..
 
Tītara spārni
 
Tītara spārniņš sutināts vīnā ar ķiplokiem - daile ...
 
Tītara spārni
 
 
Bonga mokās ar perianālo dziedzeru iekaisumu ...

nabadziņš knapi pie ēdiena tiek ...
 
Tītara spārni
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv