www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Tītara spārni | |
Kā gadījies kā nē, bet ejot garām tītargaļas veikalam gluži
neviļus sanāca iepirkt tītara spārnus ... Tītars - makans putnelis, bet tā gaļa ir ar savām īpatnībām ... Pirmām kārtām jau izmēri - ja vistas spārns ir tāda sīka uzkoda, tad tītara spārnelis ir jau kārtīgs ēdamais. Otrām kārtām - tītars ir ar savu "sīkstumu" un tā pagatavošana atšķiras no vistas un prasa krietni ilgāku laiku. Šoreizīt taps viena no klasiskām tītara pagatvošanas receptūrām - sutināšana vīnā un ķiplokos. Gatavojas viss ļoti vienkārši un čakara nekāda, bet laiku gan prasīs kādas trejas stundas ... Ņemam kuļķenu un dodamies uz bodi ... |
|
|
|
Sešām porcijām: 1. seši tītara spārnu gabali - pamatam 2. paka balta un sausa virtuves vīna - sutināšanai 3. četras ķiplokgalvas - smeķim 4. saldais krējums - mērcei 5. sviests - cepināšanai 6. kurkuma - mērces krāsai sāls, melnie piparu graudi un kāds laksts zaļbarībai Ja kāds jautā kas ir virtuves vīns ? prasti sakot dajebkāds "noname" vīns - galvenais lai ir balts, sauss un lēts ! Viss notiekas ātri un vienkārši ... Vispirms izkausējam uz pannas sviestu un lielā karstumā pa pārim liekam apcepināt garozu tītarspārniem ... |
|
Spārni nav jācep, jo gatavosies tie sautējot - patreiz galvenais ir apraut tiem zeltainu garozu ... | |
Nolobam četras ķiplokgalvas | |
Liekam cepamtraukā tītara spārnus - sasālam un apbārstam ar
svaigi stampātiem melnajiem pipariem, saberam pa starpām ķiplokdaiviņas un aplejam ar vīnu cik vīnu ? - nu tā lai "biku tiek" teiksim šoreiz man aizgāja gandrīz puslitrs ... |
|
Liekam cepamtraukam vāku, ja vāka nav, tad rūpīgi aiztaisam
cepamtrauku ar foliju un cepenē uz 160C lai lēnām sutinas divarpus vai labāk trejas stundas ... |
|
Pēc treju stundu sutināšanās tītarspārni ir gatavi... | |
Atliek fiksi uztaisīt mērci izķeselējam no cepamtrauka ķiplokus un liekam nelielā grāpītī par mērces ķiploksmirdamību var nesatraukāties, ķiloku lielais asums jau ir zudis cepinoties ... |
|
pielejam nedaudz šķidrumu - pārējo varam saliet trauciņos un nolikt aukstumā sanāks smuks "receklis" | |
saspaidam ķiplokus pļurzā - es slinks būdams izmantoju blenderkātu ... | |
Pielejam saldo krējumu un vāram visu līdz masa sabiezē ... | |
Beigās pieberam mazliet kurkumu "tonim" ... | |
Spārniņu uz šķīvja, mērci klāt un pa virsu uzberam zaļbarību .. | |
Tītara spārniņš sutināts vīnā ar ķiplokiem - daile ... | |
Bonga mokās ar perianālo dziedzeru iekaisumu ... nabadziņš knapi pie ēdiena tiek ... |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |