www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kāpostu tīteņi
 
Paliekot pie tukša ledusskapja nolēmu, ka "ir kas jārada" ...
un visprastākā lieta ienāca prātā "Kāpostu tīteņi"

ķeramies klāt ...
 
Kāpostu tīteņi
 
Akcija
 
ko mumsim vajag :
1. lielopa gaļu apm 500 grami
2. treknāku cūkgaļu apm 300 grami
3. vienu brukānu
4. pāris sīpolus
5. vienu paciņu vārāmo rīsu (kāda nu atrodas)
6. pāri tomātus
7. riktīgu kāpostgalvu
+ mērcei tomātu pastu un krējumu

nu ko - kad visi "it kā" sīkumi sagādāti ķeramies klāt  ...

liekam vārīties lielā kastrolī ūdeni
iespraužam kāposta kačanā dakšiņu "līdz acīm"
un nolobam pirmās trejas lapas kuras visi veikalos ir apgrābstījuši ...
 
Kāpostu tīteņi
 
kad ūdens uzvārījies liekam "apvārīties" kāpostgalvu
pirms tam apgriežot kačanu "gar sānu" (skatam bildē griezienus)
 
Kāpostu tīteņi
 
te sākas čakars - kamdēļ ?
lasam visas pārgudrās receptes par "novāri 5 min un gatavs"
saku uzreiz - skuju !
ar kāpostgalvu ņemsimies vismaz pusstundu
ik piecas minūtes apviļājot un pavārot un tad noņemot pa 2-3 kāpostlapām ...
 
Kāpostu tīteņi
 
un tā atkārtojam visu kamēr nenolīdīs no vienas kāpostgalvas kādas ašpadsmit ādiņas ...
kuras ta liekam atdzist savā nodabā ...
 
Kāpostu tīteņi
 
tagad paņemam pārīti tomātu
un uztaisam vieglus tikai "ādiņu" pāršķeļošus krustiskus griezienus ...
 
Kāpostu tīteņi
 
un iemetam tos tajā pašā verdošajā katlā no kura tikko vilkām kāpostgalvu ...
pēc 10-20 sec tomātu āda pati "atmuks"
un ķeselējam ar karoti tad tomātiņus laukā ...
 
Kāpostu tīteņi
 
nolobam ādu tomātiem nach
jo tomātmiza liptu tīteņus ēdot pie zobiem - tamdēļ tas čakars
un liekam tai pašā kāpostūdenī vārīties paciņu rīsu uz minūtēm 20mit ...
ha kamdēļ tai pašā ? - a tapēc lai nezaudētu kāpostsmeķi !
 
Kāpostu tīteņi
 
tikmēr nomizojam burkānu un sīpolus ...
 
Kāpostu tīteņi
 
sarīvējam burkānu lielajā rīvē
un sagriežam smalki sīpolu aptuveni 1:1
 
Kāpostu tīteņi
 
un liekam sīpolus un burkānus pa fikso apcepties
 
Kāpostu tīteņi
 
kad minūtes 20mit vārījušies rīsi ņemam tos nost ...
vajadzēs gan puspaciņu (grami 200 jo gatavu ir uz 300-400mts)
bet man rokas lauza "izbērtus" vārīt un tad ar ķeseli kāst nost ...
 
Kāpostu tīteņi
 
Skatam te viss sagatavots :
kāpostu lapas
nesagriezti tomāti
gaļa
sīpoli un burkāni
 
Kāpostu tīteņi
 
bet tākā viss vēl ir karsts
tad uz minūtēm 20-30 uztaisam alus paauzi ...
pa kuru laiku sagriežam bezādas tomātus sīkos gabaliņos ...
 
Kāpostu tīteņi
 
tagad liekam visu ko pildīsim tīteņos lielajā bļodā
gaļa + tomāts + sīpols + burkāns + rīsi
 
Kāpostu tīteņi
 
un tagad lieta kas ir jāievēro !!!
GAĻA IR JĀIZPROT !!!
"gudrīši" taisa tīteņu pildījumu kā kotletēm - stingru un saturošu
tas ir totāli nepareizi - tīteņa pildījumam ir jābūt irdenam un vieglam !
tamdēļ tikai viegli samaisam visu ...

un iesperam pipariņu+sālīti - nu cik kuram vajag ...
 
Kāpostu tīteņi
 
tagad sagrābjam saujas lieluma pikuci un tinam lapās ...
 
Kāpostu tīteņi
 
kā redzam man sanāca 13mit gabali viens par otru mazāki (viena ta kāpostgalva ko padarīsi)
 
Kāpostu tīteņi
 
liekam bļodā ...
 
Kāpostu tīteņi
 
un šķīvīti virsū - hlabic ledusskapī
 
Kāpostu tīteņi
 
un varam glabāt ledusskapī dienas 2-3 ...

kad nolemjam gatavot ņemam krējumu un tomātu pastu ...
 
Kāpostu tīteņi
 
apcepjam pa fikso tīteņus uz pannas lai "pierauj" ādiņu ...
 
Kāpostu tīteņi
 
tad lejam ap 300g ūdeni ...
liekam uz katra tīteņa pa lielai karotei krējuma
pa mazai karotei pastas ..
 
Kāpostu tīteņi
 
un vāku virsū un lai uz mazas uguns sautējas minūtes 30mit ...
 
Kāpostu tīteņi
 
kamēr viss ir mīksts un smaržojošs
 
Kāpostu tīteņi
 
Uz šķīvja ...
Kāpostu tīteņi
 
skatamies kāds "pufīgs" viducītis
 
Kāpostu tīteņi
 
ar gaļiņu + rīsiņu + burkāniņu + tomātiņu
NJAMMMA
 
Kāpostu tīteņi
 
 
un protamistiski Bonga "logā pārdomās tik lūkojas"
 
Kāpostu tīteņi
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv