www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kāpostu tīteņi | |
Paliekot pie tukša ledusskapja
nolēmu, ka "ir kas jārada" ... un visprastākā lieta ienāca prātā "Kāpostu tīteņi" ķeramies klāt ... |
|
ko mumsim vajag : 1. lielopa gaļu apm 500 grami 2. treknāku cūkgaļu apm 300 grami 3. vienu brukānu 4. pāris sīpolus 5. vienu paciņu vārāmo rīsu (kāda nu atrodas) 6. pāri tomātus 7. riktīgu kāpostgalvu + mērcei tomātu pastu un krējumu nu ko - kad visi "it kā" sīkumi sagādāti ķeramies klāt ... liekam vārīties lielā kastrolī ūdeni iespraužam kāposta kačanā dakšiņu "līdz acīm" un nolobam pirmās trejas lapas kuras visi veikalos ir apgrābstījuši ... |
|
kad ūdens uzvārījies liekam "apvārīties" kāpostgalvu pirms tam apgriežot kačanu "gar sānu" (skatam bildē griezienus) |
|
te sākas čakars - kamdēļ ? lasam visas pārgudrās receptes par "novāri 5 min un gatavs" saku uzreiz - skuju ! ar kāpostgalvu ņemsimies vismaz pusstundu ik piecas minūtes apviļājot un pavārot un tad noņemot pa 2-3 kāpostlapām ... |
|
un tā atkārtojam visu
kamēr nenolīdīs no vienas kāpostgalvas kādas ašpadsmit ādiņas ... kuras ta liekam atdzist savā nodabā ... |
|
tagad paņemam pārīti tomātu un uztaisam vieglus tikai "ādiņu" pāršķeļošus krustiskus griezienus ... |
|
un iemetam tos tajā pašā verdošajā katlā no kura tikko
vilkām kāpostgalvu ... pēc 10-20 sec tomātu āda pati "atmuks" un ķeselējam ar karoti tad tomātiņus laukā ... |
|
nolobam ādu tomātiem nach jo tomātmiza liptu tīteņus ēdot pie zobiem - tamdēļ tas čakars un liekam tai pašā kāpostūdenī vārīties paciņu rīsu uz minūtēm 20mit ... ha kamdēļ tai pašā ? - a tapēc lai nezaudētu kāpostsmeķi ! |
|
tikmēr nomizojam burkānu un sīpolus ... | |
sarīvējam burkānu lielajā rīvē un sagriežam smalki sīpolu aptuveni 1:1 |
|
un liekam sīpolus un burkānus pa fikso apcepties | |
kad minūtes 20mit vārījušies
rīsi ņemam tos nost ... vajadzēs gan puspaciņu (grami 200 jo gatavu ir uz 300-400mts) bet man rokas lauza "izbērtus" vārīt un tad ar ķeseli kāst nost ... |
|
Skatam te viss sagatavots : kāpostu lapas nesagriezti tomāti gaļa sīpoli un burkāni |
|
bet tākā viss vēl ir karsts tad uz minūtēm 20-30 uztaisam alus paauzi ... pa kuru laiku sagriežam bezādas tomātus sīkos gabaliņos ... |
|
tagad liekam visu ko pildīsim tīteņos lielajā bļodā gaļa + tomāts + sīpols + burkāns + rīsi |
|
un tagad lieta kas ir jāievēro !!! GAĻA IR JĀIZPROT !!! "gudrīši" taisa tīteņu pildījumu kā kotletēm - stingru un saturošu tas ir totāli nepareizi - tīteņa pildījumam ir jābūt irdenam un vieglam ! tamdēļ tikai viegli samaisam visu ... un iesperam pipariņu+sālīti - nu cik kuram vajag ... |
|
tagad sagrābjam saujas lieluma pikuci un tinam lapās ... | |
kā redzam man sanāca 13mit gabali viens par otru mazāki (viena ta kāpostgalva ko padarīsi) | |
liekam bļodā ... | |
un šķīvīti virsū - hlabic ledusskapī | |
un varam glabāt ledusskapī dienas 2-3 ... kad nolemjam gatavot ņemam krējumu un tomātu pastu ... |
|
apcepjam pa fikso tīteņus uz pannas lai "pierauj" ādiņu ... | |
tad lejam ap 300g ūdeni ... liekam uz katra tīteņa pa lielai karotei krējuma pa mazai karotei pastas .. |
|
un vāku virsū un lai uz mazas uguns sautējas minūtes 30mit ... | |
kamēr viss ir mīksts un smaržojošs | |
Uz šķīvja ... | |
skatamies kāds "pufīgs" viducītis |
|
ar gaļiņu + rīsiņu + burkāniņu + tomātiņu NJAMMMA |
|
un protamistiski Bonga "logā pārdomās tik lūkojas" | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |