www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vistas-tomātu zupa | |
Vistas zupa - viena no "vieglākajām" zupelēm, kā radīta ātrai uzkodai vai slimniekiem/vājiniekiem. Taču uznāk reizēm vēlme pēc kā kreptīgāka, tad nu nākas uzlikt vistas zupai asāku tomātu "cepurīti". Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
uz lielo 5l zupasgrāpi
vajadzīgs 1. kādi 800grami vistas kāju - pamata buljonam 2. treji vistas stilbiņi ar šķiņķi - "tumšajam" gaļiniekam 3. viens puravs - smeķim 4. bundžiņa ar atādotiem tomātiem - krāsai 5. vistas fileja - "gaišajam" gaļiniekam 6. sīpoli - asumam 7. burkāni - saldumam 8. kartupeļi - masai 9. citrons - skābumam 10. sojas mērce - sīvumam 11. medus - saldumam 12. ingvers - specifikai 13. ķiploks - smaciniekam sāls, pipari, laurulapa un dilles ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic gaļas kvalitātes pārbaudi ... |
|
|
|
Vistas stilbus un kājas liekam grāpī ar aukstu ūdeni, uguni apakšā un sagaidam lērumu ar putām |
|
|
|
lejam visu no grāpja laukā un pārskalojam vistu - tas padarīs buljonu dzidrāku un glābs no putu rūgtuma ... |
|
|
|
liekam atkal vistu vārīties un, ja vēl kāda puta uzrodas, to nosmeļam ... | |
|
|
pieliekam burkānu un sīpolu garšai ... sāli vēl neliekam, jo šķidrums ievērojami novārīsies un viegli var visu pārsālīt uz mazas uguns tā, ka viss tikai viegli burbuļo, ļaujam visam virst kādu stundu-pusotru ... |
|
|
|
kad buljons stundiņu-pusotru ir noviris .... | |
|
|
ķeselējam laukā vistu stilbus ar šķiņķīšiem un liekam maliņā atdzist | |
|
|
piemetam lauru lapu un atstājam kājas vēl pavārīties kādu pusstundu buljonā papildus "štengrumam" ... | |
|
|
Kamēr kājeles vāras un vistas gaļa dziest, nomizojam un sagriežam nelielos kubiciņos kartupeļus ... |
|
|
|
pienācis laiks atbrīvot buljona grāpi no kājām un citiem krikumiem .... kājeles vai nu apskrubinam paši, vai atdodam kačam |
|
|
|
beram buljonā kartupeļus un turpinam visu vārīt ... | |
|
|
nomizojam trejus burkānus un sīpolus... |
|
|
|
burkānus sarīvējam, sīpolus sašņikājam nelielos gabaliņos ... | |
|
|
beram burkānus un sīpolus buljonam klāt ... var jau tos maigi apcept pirms likšanas zupai klāt, bet šoreiz tieši gribējās lai ir "asāks" smeķis |
|
|
|
pienācis laiks vistas filejai ... | |
|
|
sagriežam fileju mazos gabaliņos un liekam apcepties pāris minūtes uz pannas | |
|
|
vistas filejai pannā pievienosim : 400gramu burku ar atādotiem tomātiem - asumam pāris žļurkas tumšās sojas mērces - sīvumam kādu karoti medus - saldumam pusi citrona - skābumam ingvers - specifikai ķiploks - aromam klasiska saldi/skābi/sīvi/asa garšu spēle ... |
|
|
|
tomātus ar visu sulu pannā, soju, medu klāt ... | |
|
|
sarīvējam kādus 3-4cm no ingvera saknes ... | |
|
|
ķiploku, ingveru klāt un ar dakšiņu saspaidam tomātus, ja vēl tie nav paši izšķīduši ... lai viss vēl pāris minūtes pasautējas uz pannas ... |
|
|
|
sašņikājam gabaliņos atdzisušo vistas gaļu - cik lielos nu paši gribam ... |
|
|
|
speram vistas gaļu buljonā iekšā .... | |
sagriežam plānās ripiņās purava galu | |
speram puravu pannas sautējumam klāt ... | |
kad buljons uzmet burbuli, pievienojam sautējumu ... | |
pievienojam beidzot sāli cik nu vajag ja nepieciešams piekorīģējam zupas šķidrumainību ar kādu glāzi vārīta ūdens ... |
|
uz šķīvja un zaļbarību klāt ... | |
kreptīga un asa vistas zupiņa - njammmm | |
Nu sīkais knisli, vai pagatavoji Kaķim ēdamo ? |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |