www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Cepts trusis | |
Ir jālabo kļūda, kas ir pieļauta - nav apskatīts
bābiešu virtuves segments, jebšu, prasti sakot, uz planētas Zeme pastāv tādas dīvainas būtnes no citas realitātes, kā sievietes. Un redz viņām vienmēr ir ko teikt: ka tas par treknu tas par sātīgu tas neder diētai to veģetārietes neēd ... un vispār, tik daudz atrunu par kārtīgu paiku, ka pašas nezin ko grib - a ko tu viņām padarīsi? Kas tad atliek ? Ķerties pie tāda lopiņa gaļas pagatavošanas, kas ir it kā ēdams, bet patiesībā ģeld tikai kārniem sievišķiem, uz diētas sēdošajām un veneriķiem-veģetāriešiem ... Trusis - jebšu zaķis. kas tas i pa lopiņu ? nu kādas reizes 5cas mazāks par pašmāju kaķi un dikti jau sīks, kaulains un "nekāds". Jāatzīst, ka tas ir viens īstens bābiešu paēdiens, kur "ēst nav ko, bet kautkas zarnā tiek" tā vien bakstīties un stāstīt sāgu par to, ka tas ir īstens franču virtuves ēdiens "Lapin En Papillote". Bet toties cik vecim ir vietas ko pazīmēties, ka prot ko tādu pagatavot - uhhh savas spalvas vien sievišķu prieksā skrullējam ... Sākam dienu ar gājienu uz tirgu ... |
|
Sastāvdaļas : 1. Viens trusis/zaķis - gaļiniekam 2. Seši kivi - maigumam 3. Sinepes - smeķim 4. Rozmarīns un Timiāns - garšvielai 5. Sauss balts viņķelis - vipendronam + sāls un pipars, olīveļla Lai ko teiktu par trusi, ka tas ir patīkami specifisks "bla-bla-bla-bla-blī" patiesībā tas ir sīksts, beztauku, liess, kaulu kambaris ! Sākam ar truša gaļas mīkstināšanu un patīkamizierēšanu - ņemot 6šus kivi |
|
Nomizojam tos ... | |
Un sarīvējam ar rupjo rīvi pļeckās. | |
Skatam kāda kivi pļuriņa - kam
to vajag ? tam, ka kivi satur "kaučkādu jenzīnu" kurš šķeļ sīkstu gaļu un šajā pļurā pāris stundas paturot gaļa kļūst ideāli mīksta. Šo lietu turam patiešām prātā, jo tas noder dajebkādai receptei - "garšu" tas nedod, bet maigumu gan ! |
|
Ķeramies pie truša miesas ar
labu asu nazi ... |
|
Vispirms sadalam trejos gabalos : pakaļķājas vidusdaļa (tas ka nierītes paliek, lai ir tas piedod smeķi) krūtiņas ar sīkajām priekškājām atkāpe pašaudzētajiem, "mājas trusāniem" - šos vajag dalīt krietni smalkāk, jo tur ir ko ēst - nevis knaps kilo |
|
Tagad ar nazi sašķeļam gabalus uz pusēm gar pašu
mugurkaulu un iegūstam sešus gabaliņus ko varēs "sapārot" četrās porcijās |
|
Liekam truša gabalus kivi pļuriņā, kārtīgi visu samaisot .... | |
Normālam trusim nāk līdz "iekšiņas" - ko kāvējs ir sapakojis klāt | |
Skatam kādas smukas truša akniņas - tās visas liksim klāt pie cepināšanās pusi no aknām gan man aprija viens 4kājains bandjugāns ... |
|
Pēc stundām divām-trejām ķeselējam trusi laukā no kivi pļuras. | |
Skatam, kas par trusēnu ... | |
Sasālam un kārtīgi sapiparojam visu | |
Ņemam bļodiņu lai vienkāršāk "vīkstīt porcijas" | |
Izklājam labu folijas gabalu |
|
Pielejam šļurku olīveļlas un iemetam vienu laurulapu ... | |
Liekam truša gabalu un apberam ar šķipsnu rozmarīna |
|
un pa virsu timiāna lapeli vai lielāku lakstu. | |
Ņemam sausu baltu viņķeli - da pohuj kādu, galvenais, ka sauss un balts. | |
un sirsnīgi ielejam katrā folijas tītenī pa gramiem etoki 100ts | |
Ceļam folijas malas uz auKšu ... | |
kā redzam arī aknas nav aizmirstas un tiek iemestas
klāt ... |
|
Aizvākojam visu cieši | |
Un liekam visus gabalus kādā traukā, lai ir garantija, ka cepeškrāsnī "nesapil" | |
Uz 190C sasildītā cepeškrāsnī iekšā uz 45-50 min rēķinoties, ka pēc pusstundas "tīteņus atvērsim" |
|
Pēc 30min ņemam trauku ar folijām laukā atveram tas vaļā un redzam viņķelī cepinājušos trusēnu - norijam siekalas |
|
Uzsperam pa ēdamkarotei sinepju un liekam atpakaļ
vaļējām cepināties minūtes 15mit. |
|
Ņemam no krāsns arā un tinam vaļā Njammmm |
|
Kartupelīti klāt un trusēna pakaļa mērcē ... NJAMMA |
|
Truša aknas pārrijies snauž maigķepu Bonga | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |