www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Cepts trusis
  
Ir jālabo kļūda, kas ir pieļauta - nav apskatīts bābiešu virtuves segments,
jebšu, prasti sakot, uz planētas Zeme pastāv tādas dīvainas būtnes no citas realitātes, kā sievietes.
Un redz viņām vienmēr ir ko teikt:
ka tas par treknu
tas par sātīgu
tas neder diētai
to veģetārietes neēd
... un vispār, tik daudz atrunu par kārtīgu paiku, ka pašas nezin ko grib - a ko tu viņām padarīsi?

Kas tad atliek ?
Ķerties pie tāda lopiņa gaļas pagatavošanas, kas ir it kā ēdams, bet patiesībā ģeld tikai kārniem sievišķiem, uz diētas sēdošajām un veneriķiem-veģetāriešiem ...

Trusis - jebšu zaķis.

kas tas i pa lopiņu ? nu kādas reizes 5cas mazāks par pašmāju kaķi un dikti jau sīks, kaulains un "nekāds".
Jāatzīst, ka tas ir viens īstens bābiešu paēdiens, kur "ēst nav ko, bet kautkas zarnā tiek" tā vien bakstīties
un stāstīt sāgu par to, ka tas ir īstens franču virtuves ēdiens "Lapin En Papillote".

Bet toties cik vecim ir vietas ko pazīmēties, ka prot ko tādu pagatavot - uhhh savas spalvas vien sievišķu prieksā skrullējam ...

Sākam dienu ar gājienu uz tirgu ...
 
Trusis šmigā
 
Akcija
 
Sastāvdaļas :

1. Viens trusis/zaķis - gaļiniekam
2. Seši kivi - maigumam
3. Sinepes - smeķim
4. Rozmarīns un Timiāns - garšvielai
5. Sauss balts viņķelis - vipendronam
+ sāls un pipars, olīveļla

Lai ko teiktu par trusi, ka tas ir patīkami specifisks "bla-bla-bla-bla-blī"
patiesībā tas ir sīksts, beztauku, liess, kaulu kambaris !

Sākam ar truša gaļas mīkstināšanu un patīkamizierēšanu - ņemot 6šus kivi
  
Trusis šmigā
 
Nomizojam tos ...
 
Trusis šmigā
 
Un sarīvējam ar rupjo rīvi pļeckās.
 
Trusis šmigā
 
Skatam kāda kivi pļuriņa - kam to vajag ?
tam, ka kivi satur "kaučkādu jenzīnu" kurš šķeļ sīkstu gaļu un šajā pļurā pāris stundas paturot gaļa kļūst ideāli mīksta.
Šo lietu turam patiešām prātā, jo tas noder dajebkādai receptei - "garšu" tas nedod, bet maigumu gan !
 
Trusis šmigā
 
Ķeramies pie truša miesas ar labu asu nazi ...
 
Trusis šmigā
 
Vispirms sadalam trejos gabalos :
pakaļķājas
vidusdaļa (tas ka nierītes paliek, lai ir tas piedod smeķi)
krūtiņas ar sīkajām priekškājām

atkāpe pašaudzētajiem, "mājas trusāniem" - šos vajag dalīt krietni smalkāk, jo tur ir ko ēst - nevis knaps kilo
 
Trusis šmigā
 
Tagad ar nazi sašķeļam gabalus uz pusēm gar pašu mugurkaulu
un iegūstam sešus gabaliņus ko varēs "sapārot" četrās porcijās
 
Trusis šmigā
 
Liekam truša gabalus kivi pļuriņā, kārtīgi visu samaisot ....
 
Trusis šmigā
 
Normālam trusim nāk līdz "iekšiņas" - ko kāvējs ir sapakojis klāt
 
Trusis šmigā
 
Skatam kādas smukas truša akniņas - tās visas liksim klāt pie cepināšanās

pusi no aknām gan man aprija viens 4kājains bandjugāns ...
 
Trusis šmigā
 
Pēc stundām divām-trejām ķeselējam trusi laukā no kivi pļuras.
 
Trusis šmigā
  
Skatam, kas par trusēnu ...
  
Trusis šmigā
 
Sasālam un kārtīgi sapiparojam visu
 
Trusis šmigā
 
Ņemam bļodiņu lai vienkāršāk "vīkstīt porcijas"
 
Trusis šmigā
 
Izklājam labu folijas gabalu
 
Trusis šmigā
 
Pielejam šļurku olīveļlas un iemetam vienu laurulapu ...
 
Trusis šmigā
 
Liekam truša gabalu un apberam ar šķipsnu rozmarīna
 
Trusis šmigā
 
un pa virsu timiāna lapeli vai lielāku lakstu.
 
Trusis šmigā
 
Ņemam sausu baltu viņķeli - da pohuj kādu, galvenais, ka sauss un balts.
 
Trusis šmigā
 
un sirsnīgi ielejam katrā folijas tītenī pa gramiem etoki 100ts
 
Trusis šmigā
 
Ceļam folijas malas uz auKšu ...
 
Trusis šmigā
 
kā redzam arī aknas nav aizmirstas un tiek iemestas klāt ...
 
Trusis šmigā
 
Aizvākojam visu cieši 
 
Trusis šmigā
 
Un liekam visus gabalus kādā traukā, lai ir garantija, ka cepeškrāsnī "nesapil"
  
Trusis šmigā
 
Uz 190C sasildītā cepeškrāsnī iekšā uz 45-50 min

rēķinoties, ka pēc pusstundas "tīteņus atvērsim"
 
Trusis šmigā
 
Pēc 30min ņemam trauku ar folijām laukā
atveram tas vaļā
un redzam viņķelī cepinājušos trusēnu - norijam siekalas
 
Trusis šmigā
 
Uzsperam pa ēdamkarotei sinepju un liekam atpakaļ vaļējām cepināties minūtes 15mit.
 
Trusis šmigā
 
Ņemam no krāsns arā un tinam vaļā
Njammmm
 
Trusis šmigā
 
Kartupelīti klāt
un trusēna pakaļa mērcē ...

NJAMMA
 
Trusis šmigā
 
 
Truša aknas pārrijies snauž maigķepu Bonga
 
Trusis šmigā
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv