www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Tvaicētas ribas | |
Sagribējās ko reti diētisku - klasiskas tvaicētas ribiņas, kad gaļa ir nosutināta tik, ka zobi līp kopā... Un klāt ko asu ... Parasti te noder sinepes, bet šoreizīt būs kas no meksikas - asa avokado pasta Guacamole. Pie kam apskatīsim klasisku pagatavošanas veidu, kad nav cepenei tvaika ģeneratora. Aunam kājas un čāpojam uz bodi ... |
|
|
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. kārtīgs cūkas ribiņu luņķis - pamatam 2. divi-treji gatavi avokado - pastas masai 3. Halapeno pipari - svaigi vai marinēti - asumam 4. laims - skābumam 5. balts sīpols - pastas mīkstumam 6. ķiploks - aromam pipari, sāls un kāda zaļbarība ko klāt piekost ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic cūkas ribu kvalitātes pārbaudi ... |
|
|
|
ar asu nazi sagriežam ādu strēmēlēs paralēli ribu kauliem ... ādu griežam apmēram pussantimetra dziļi |
|
|
|
tagad kārta krusteniskiem griezieniem, lai izveidotos rombveida ādas klucīši ... šāda "ādas sarūtošana" dos to, ka ribas cepjoties pārmērīgi nedeformēsies un ādu varēs kraukšķīgi apcepināt, arī gala gabalu sagriezšana būs vieglāka ... |
|
|
|
Ierīvējam ādas rūtīs piparus un sāli ... | |
|
|
gatavojamies tvaicēšanai ... ja ir cepene ar tvaika ģeneratoru, tad pietiek tik "podziņu nospiest", bet ko darīt, ka nav ? lipinam kopā divas virtuves folijas strēmeles, tā, lai ir cepamplātņu izmērā "ar rezervi" |
|
|
|
ņemam cepamplātni, redeles un liekam pa virsu ribu gabalu... uz plātnes lejam divas kārtīgas glāzes ar ūdeni |
|
|
|
rūpīgi iepakojam visu uzparikti folijā, cik vien var cieši piespaidot foliju pie plātnes apmalēm | |
|
|
uzmanīgi stumjam plātni aukstas cepenes vidussliežu sadaļā ... kādēļ aukstas? jo karstā bakstoties ir risks saplēst iepakojumu ! uzmanīgi, nesabojājot folijas hermētiskumu ieliekam plātni cepenē - slēdzam uz 220C un aizmirstam uz pusotru stundu ... sākuma ideja ir iztvaicēt ribu gabalu - vēlāk tās apbrūnināt bez folijas pārseguma |
|
|
|
Kamēr ribu gabals tvaicējas ... gatavojam meksikāņu pastu, kam vārds ir Guacamole - šī pasta ir avokado bāzēta un piedevas karājas visnotaļ "no paša garšas", šoreiz gan būs tāda klasiskāka versija ... Gatavi un sulīgi avokado - pastas pamatam, ot te ir baigā sāpe atrast šamējos gatavus. Bodēs tik cieti negatavi bumbuļi vien atrodami, kas dos pretīgi sīvu garšu ... Ja neizdodas atrast gatavus, tad pērkam kas ir, ietinam papiros un liekam tumšā siltā vietā, lai dienas divas-trejas nogatavinās ... Halapeno pipari - vai svaigi, vai "no burciņas", ugunīgi ass monstrs, kas piedos pastai raksturīgo "Āāāā dēēg !!!" Laima sula - skābumam Ķiploks - aromam Baltais sīpols "pļurainībai" |
|
|
|
var jau visu šķaidīt "ar roku" piestā, bet tehnokrātisma laikmetā smalcinātājs itin labi noder ... Liekam avokado mīkstumu, halapeno, sīpolu, ķiploku, piespiežam laima sulu ... proporcijas veidojam katrs pa savai gaumei. |
|
|
|
Silts ieteikums, ja starp ēdājiem atrodas sievieši un citi bērni, tad veidojam vairākas pastas porcijas ar dažādu stiprumu ... Citādi būs "puņķi un asaras" Stiprāka pasta tādā "sinepju asumā" ideāli iet pie gaļas, savukārt slābenu sieviešpasteli var arī uz brokastmaizēm smērēt. Kuļam visu viendabīgā pļuriņā. |
|
|
|
Tikmēr pusotra stunda ir pagājusi - uzmanīgi izvelkam plātnes laukā un noņemam folijas iepakojumu mmmm ribiņas jau mīkstas, bet vēl vajag "garoziņu" |
|
|
|
liekam ribas cepenē atpakaļ - karstumu mazliet samazinam uz 200C lai vēl kādu pusstundu viss pacepjas līdz zeltainam tonim, kas piedos rakturīgo ādas krāukšķīgumu... Te arī ir tā ideja, ka tvaicējoties ribas zaudē savus taukus, kas satek plātnē un gaļa veidojas izteikti "lipīga" bez pārlieka taukuma. |
|
|
|
Griežam ribu gabalu, liekam avokado pastu un kādu zaļbarības pikuci klāt ... | |
|
|
zeltains ribu gabals ar ugunīgi asu pastu - njammm |
|
|
|
A ko ? labs pakaļas paklājiņš ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |