www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Tvaicētas ribas
 
Sagribējās ko reti diētisku - klasiskas tvaicētas ribiņas, kad gaļa ir nosutināta tik, ka zobi līp kopā...

Un klāt ko asu ... Parasti te noder sinepes, bet šoreizīt būs kas no meksikas - asa avokado pasta Guacamole.

Pie kam apskatīsim klasisku pagatavošanas veidu, kad nav cepenei tvaika ģeneratora.

Aunam kājas un čāpojam uz bodi ...
 
Aknu plācenīši
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:

1. kārtīgs cūkas ribiņu luņķis - pamatam
2. divi-treji gatavi avokado - pastas masai
3. Halapeno pipari - svaigi vai marinēti - asumam
4. laims - skābumam
5. balts sīpols - pastas mīkstumam
6. ķiploks - aromam
pipari, sāls un kāda zaļbarība ko klāt piekost ...



Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic cūkas ribu kvalitātes pārbaudi ...
 
Tvaicētas ribas
 
ar asu nazi sagriežam ādu strēmēlēs paralēli ribu kauliem ...

ādu griežam apmēram pussantimetra dziļi
 
Tvaicētas ribas
 
tagad kārta krusteniskiem griezieniem, lai izveidotos rombveida ādas klucīši ...

šāda "ādas sarūtošana" dos to, ka ribas cepjoties pārmērīgi nedeformēsies un ādu varēs kraukšķīgi apcepināt, arī gala gabalu sagriezšana būs vieglāka ...
 
Tvaicētas ribas
 
Ierīvējam ādas rūtīs piparus un sāli ...
 
Tvaicētas ribas
 
gatavojamies tvaicēšanai ...
ja ir cepene ar tvaika ģeneratoru, tad pietiek tik "podziņu nospiest", bet ko darīt, ka nav ?

lipinam kopā divas virtuves folijas strēmeles, tā, lai ir cepamplātņu izmērā "ar rezervi"
 
Tvaicētas ribas
 
ņemam cepamplātni, redeles un liekam pa virsu ribu gabalu...

uz plātnes lejam divas kārtīgas glāzes ar ūdeni
 
Tvaicētas ribas
 
rūpīgi iepakojam visu uzparikti folijā, cik vien var cieši piespaidot foliju pie plātnes apmalēm
 
Tvaicētas ribas
 
uzmanīgi stumjam plātni aukstas cepenes vidussliežu sadaļā ...

kādēļ aukstas? jo karstā bakstoties ir risks saplēst iepakojumu !

uzmanīgi, nesabojājot folijas hermētiskumu ieliekam plātni cepenē - slēdzam uz 220C un aizmirstam uz pusotru stundu ...

sākuma ideja ir iztvaicēt ribu gabalu - vēlāk tās apbrūnināt bez folijas pārseguma
 
Tvaicētas ribas
 
Kamēr ribu gabals tvaicējas ...

gatavojam meksikāņu pastu, kam vārds ir Guacamole - šī pasta ir avokado bāzēta un piedevas karājas visnotaļ
"no paša garšas", šoreiz gan būs tāda klasiskāka versija ...

Gatavi un sulīgi avokado - pastas pamatam, ot te ir baigā sāpe atrast šamējos gatavus.
Bodēs tik cieti negatavi bumbuļi vien atrodami, kas dos pretīgi sīvu garšu ...
Ja neizdodas atrast gatavus, tad pērkam kas ir, ietinam papiros un liekam tumšā siltā vietā, lai dienas divas-trejas nogatavinās ...

Halapeno pipari - vai svaigi, vai "no burciņas", ugunīgi ass monstrs, kas piedos pastai raksturīgo "Āāāā dēēg !!!"

Laima sula - skābumam

Ķiploks - aromam

Baltais sīpols "pļurainībai"
 
Tvaicētas ribas
 
var jau visu šķaidīt "ar roku" piestā, bet tehnokrātisma laikmetā smalcinātājs itin labi noder ...

Liekam avokado mīkstumu, halapeno, sīpolu, ķiploku, piespiežam laima sulu ...
proporcijas veidojam katrs pa savai gaumei.
 
Tvaicētas ribas ..
 
Silts ieteikums, ja starp ēdājiem atrodas sievieši un citi bērni, tad veidojam vairākas pastas porcijas ar dažādu stiprumu ...
Citādi būs "puņķi un asaras"

Stiprāka pasta tādā "sinepju asumā" ideāli iet pie gaļas,
savukārt slābenu sieviešpasteli var arī uz brokastmaizēm smērēt.

Kuļam visu viendabīgā pļuriņā.
 
Tvaicētas ribas
 
Tikmēr pusotra stunda ir pagājusi - uzmanīgi izvelkam plātnes laukā un noņemam folijas iepakojumu

mmmm ribiņas jau mīkstas, bet vēl vajag "garoziņu" 
 
Tvaicētas ribas
 
liekam ribas cepenē atpakaļ - karstumu mazliet samazinam uz 200C

lai vēl kādu pusstundu viss pacepjas līdz zeltainam tonim, kas piedos rakturīgo ādas krāukšķīgumu...

Te arī ir tā ideja, ka tvaicējoties ribas zaudē savus taukus, kas satek plātnē
un gaļa veidojas izteikti "lipīga" bez pārlieka taukuma.
 
Tvaicētas ribas
 
Griežam ribu gabalu, liekam avokado pastu un kādu zaļbarības pikuci klāt ...
 
Tvaicētas ribas
 
zeltains ribu gabals ar ugunīgi asu pastu - njammm
 
Tvaicētas ribas
 
 
A ko ? labs pakaļas paklājiņš ...
 
Tvaicētas ribas
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv