www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vafeļu torte | |
Kā tā nācies, ka patīkamās lietas Dzīvē ir vai
nu neveselīgas, vai krimināli sodāmas ? ... arī šoreiz cacas ģībs un dietalogi izmisumā griezīs vēnas, jo šī "tortītes" recepte ir maksimālākā kaloriju bomba, bet uz svētkiem jau drīkst, a kas šodien par svētkiem ? ā nu tad par sestdienu ! |
|
Sastāvdaļas trejām "tortītēm": 1. divas pakas ar sviestu 2. iebiezinātā piena "ar cukuru" bundža 3. glāze cukura 4. četras olas 5. glāze miltu 6. skāba zapte 7. citrona miza divas sviesta pakas glāze cukura, iebiezinātais piens, milti - viss, kas vien var būt kaloriju pārpilns, tas tiek materializēts šajā tortītē, tamdēļ aizmirstam par kaloriju skaitīšanu - nav vērts nervus bendēt ... Vispirms atkāpe, ja jau tiek pieminētas vafeles, tad skaidrs, ka bez vafeļpannas neiztikt ... Manos krājumos ir šāda trejdesmit gadus veca uzparikte, ir dzirdēts, ka arī mūsdienās kaučkas līdzīgs ir nopērkams. |
|
Vafeles pašas par sevi
jau ir maksimāli trekna padarīšana un ja vēl pa vidam kārtīgs
krēms iesmērēts, tad konditorejisks orgasms ir garantēts. sākam ar krēma gatavošanu - ielejam grāpī mazliet ūdens, liekam uz uguns un liekam bļodu grāpī, lai tās dibens karsējas tvaikā un bļodā ieliktā sviesta paka izkūst ... |
|
kad sviests izkusis, lejam tajā bundziņu iebiezinātā piena ar cukuru ... | |
visu kārtīgi sakuļam ar mikseri | |
liekam sviesta un iebiezinātā piena kūlumu aukstumā, lai krēms iegūst "smērīgu" konsistenci | |
ņemam jaunu bļodu, liekam uz katliņa ar ūdeni virsū lai tās dibens uzsiltu ... | |
izkausējam sviesta paku mīklai ... | |
izkusušajā sviestā beram glāzi cukura | |
rūpīgi visu maisam līdz cukurs izkūst un sviestam atdziestot sanāk viendabīga pļecka | |
speram četras olas klāt | |
samaisam olas ar sviestu un beram glāzi "ar
kaudzi" miltu, ar miltiem ir tā, ka to daudzums karājas no olu lieluma, ja lielā izmēra olas, tad pieberam vēl pusglāzi miltu, miklai ir jābūt "ķēpīgi tekošai" |
|
aromam uz smalkas rīves pieberžam citrona miziņu | |
rezultātā iegūstam viendabīgu, tekošu mīklu ... | |
uzsildam vafeļpannu | |
lejam karoti mīklas pannai pa vidu | |
apmēram šāda pļecka lai viducī ir | |
stingri aizspiežam pannu ciet | |
vafeles cepšanas ilgums karājas no pannas jaudas - šī konkrētā prasīja apmēram 2-3 minūtes vienai vafelei ... | |
ar nazi izņemam vafeli laukā | |
kamēr vafele ir mīksta to var viegli salocīt
jebkādā formā, bet šoreiz mums vajag plakanas plāksnes, tamdēļ ļaujam vafelei plakaniski atdzist ... |
|
No minētā produktu daudzuma sanāk apmēram 20
vafeles, kas ir kā radīts trejām tortītēm, rēķinot, ka vienai tortei vajag sešus vafeļslāņus un pāris vafeles apbārstīšanai ... |
|
ņemam saldo krēmu un skābu zapti, te no svara ir lai izveidotos saldi/skābs garšas balanss un sākam tortes veidošanu ... |
|
smērējam uz vafeles krēma slāni, liekam nākamo vafeli un smērējam atkal krēma slāni | |
kā trešo pildījuma slāni liekam zapti - ļoti
labi noder skābas ērkšķogas un atkal vafele pa virsu lai galu galā iegūstam : vafele saldā krēma slānis vafele saldā krēma slānis vafele skābas zaptes slānis vafele saldā krēma slānis vafele saldā krēma slānis vafele |
|
rezultātā iegūstam treju tortīšu "bodijus" un mazliet krēma paliek glazūrai un pāris vafeļu drupināšanai ... |
|
tortītes izsmukumošanu katrs taisa kā nu
gribēdams es pa vidam uzsmērēju zaptes rimbuli un apkārt krēma riņķi |
|
Apberam visu ar sadrupinātu vafeli | |
tortītes gatavas - nekādas samākslotības un
bezjēdzīgu izskaistinājumu - klasiska vienkāršība ... ļaujam tortītēm pastāvēt pāris stundas vēsumā, lai krēma slāņi un vafeles "savelkas" ... |
|
Vāram kafiju un tortes gabalu klāt ... skatam kā savilkušies ir pildījuma sāņi izveidojot perfektu saldskābu kaloriju bombu |
|
ejiet ar savām vafelēm - Bonga laiza pakaļcisku ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |