www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Liellops vīnā | |
Ir reizes, kad gribas ko asu, bet nevis piparoti asu, bet tādu nu tādu - nu ta kādu ? Un sagribējās tādu "viņķeļa asumu", ko dod sarkanais skābulis - specifisks un ass ... Kā reizi labi iet ar liellopu kopā ... Kamdēļ tad to neizbaudīt ? Pie reizes apskatīsim liellopa gaļas sagriešanas būtību ... ko mumsim vajag : |
|
elementāra lieta 1. lielopa gaļu apm 500 grami - tas pamatam 2. sarkanu skābuli - tas smeķim 3. burkāns - krāsai 4. sīpols - smārdam 5. kartupeļi - masai 6. kāds tomāts - biezumam 7. zaļbarība, pētersīlis, kinza - aromam fonā svieksts, eļļa, pipars, sāls nu ko - ķeramies klāt gaļai ... liellopu gaļas gabalam vispirms nogriežam nost visas plēves un cīpslas |
|
tagad laiks izprast gaļu ... liellopu gaļa pēc būtības ir sīkstenāka par cūkas, un tai paša reizē nav "taukuma" tamdēļ ir jāizprot gaļas "struktūra" kā tāda... kas rada sīkstumu ? garas gaļas šķiedras, kuras nespēj "zobi pāršķelt" ... kas ir jādara ? jāgriež gaļa tādos griezienos, lai gabals saturētu maksimāli "īsas" gaļas šķiedras tamdēļ liellopa gaļas gabalu griežam tā, lai visiem gabaliem škiedras ietu "šķērsām", jebšu perpendikulāri gaļas gabalam ... skatam bildē griezienus, kur gaļas perpendikulārās šķiedras ir perfekti redzamas ... šādi gabali, pat vāji apcepti, būs viegli sakožami un neradīs "sīkstuma" sajūtu gabalus griežam kāda pusotra santimetra biezumā |
|
zem pannas uguni uz max un lejam eļļu, lai uzkarst ... | |
uzberam gaļai sāli un piparus ... | |
metam gabalus uz uzkarsētas pannas - lai apcepjas "līdz brūnumam"... neaizmirstam laiku pa laikam "apgrozīt otrādi" |
|
kamēr liellops cepjas ... nomizojam burkānu un sīpolus |
|
visu smalki sašņikājam ... | |
kamēr ņēmāmies ar burkānu un sīpoliem, gaļa jau ir apcepusies brūna ... ... | |
liekam gaļu nedaudz "notecināt eļļu" | |
un liekam sīpolus un burkānus pa fikso apcepties tai pašā pannā | |
apcepinam visu viegli zeltainu ... ... | |
Skatam- te viss sagatavots sautēšanas grāpja pildīšanai : apcepta liellopu gaļa apcepti sīpoli un burkāni |
|
smeļam no pannas burkānus un sīpolus ... | |
tagad liekam grāpja apakšā sīpolburkānus un pa virsu izkārtojam apcepto liellopu gaļu | |
palicis pievienot tomātu "biezumam"... vispirms noņemam tomātam mizu, jo tā mūždien "pinas starp zobiem" iemetam tomātu uz 30 sek verdošā ūdenī ... |
|
nolobam ādu nost ... | |
sagriežam zaļumus, tomātu un aso piparu | |
liekam tomātu, piparu, zaļbarību grāpī pa virsu liellopa gaļai ... un gatavojam skābuli ... |
|
lejam grāpī visam pa virsu skābuli un ūdeni ... viens pats vīns būs pārlieku "izteikts" un sīvs labāk to atjaukt 1:1 vai 1:2 ar ūdeni |
|
uz mazas uguns lai viss sautējas viegli burbuļojot un virstot ... | |
nomazgājam tupeņus ... | |
un liekam iesviekstotā cepamtraukā ... uzberam piparu un sāli ... |
|
cepeškrāsnī uz 200C un minūtem 40-45cām kad minūtes 30mit pagājušas, apsmērējam tupeni ar sviekstu ... |
|
vēl lai bik pacepjas, kamēr kartupeļi aprauj miziņu | |
tikmēr gaļas sautējums ir noviris | |
uz šķīvja kartupeļi, vīnā sautēti gaļas gabali un kāds gurķis ko piekost zaļbarībai gaļai uzberam sautējuma sīpolus virsū "mērcītei" |
|
skatam sarkanīgo izteikti vīnaso gaļu ... NJAMMMA |
|
ja Man nebūs gaļas, kāds tūlīt smagi atrausies ! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |