www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Liellops vīnā
 
Ir reizes, kad gribas ko asu, bet nevis piparoti asu, bet tādu nu tādu - nu ta kādu ?

Un sagribējās tādu "viņķeļa asumu", ko dod sarkanais skābulis - specifisks un ass ...
Kā reizi labi iet ar liellopu kopā ...

Kamdēļ tad to neizbaudīt ?
Pie reizes apskatīsim liellopa gaļas sagriešanas būtību ...

ko mumsim vajag :
 
Liellops vīnā
 
Akcija
 
elementāra lieta
1. lielopa gaļu apm 500 grami - tas pamatam
2. sarkanu skābuli - tas smeķim
3. burkāns - krāsai
4. sīpols - smārdam
5. kartupeļi - masai
6. kāds tomāts - biezumam
7. zaļbarība, pētersīlis, kinza - aromam
fonā svieksts, eļļa, pipars, sāls

nu ko - ķeramies klāt gaļai ...
liellopu gaļas gabalam vispirms nogriežam nost visas plēves un cīpslas
 
Liellops vīnā
 
tagad laiks izprast gaļu ...
liellopu gaļa pēc būtības ir sīkstenāka par cūkas, un tai paša reizē nav "taukuma"

tamdēļ ir jāizprot gaļas "struktūra" kā tāda...
kas rada sīkstumu ? garas gaļas šķiedras, kuras nespēj "zobi pāršķelt" ...
kas ir jādara ? jāgriež gaļa tādos griezienos, lai gabals saturētu maksimāli "īsas" gaļas šķiedras
tamdēļ liellopa gaļas gabalu griežam tā, lai visiem gabaliem škiedras ietu "šķērsām", jebšu perpendikulāri gaļas gabalam ...
skatam bildē griezienus, kur gaļas perpendikulārās šķiedras ir perfekti redzamas ...
šādi gabali, pat vāji apcepti, būs viegli sakožami un neradīs "sīkstuma" sajūtu

gabalus griežam kāda pusotra santimetra biezumā
 
Liellops vīnā
 
zem pannas uguni uz max un lejam eļļu, lai uzkarst ...
 
Liellops vīnā
 
uzberam gaļai sāli un piparus ...
 
Liellops vīnā
 
metam gabalus uz uzkarsētas pannas - lai apcepjas "līdz brūnumam"...

neaizmirstam laiku pa laikam "apgrozīt otrādi"
 
Liellops vīnā
 
kamēr liellops cepjas ...

nomizojam burkānu un sīpolus
 
Liellops vīnā
 
visu smalki sašņikājam ...
 
Liellops vīnā
 
kamēr ņēmāmies ar burkānu un sīpoliem, gaļa jau ir apcepusies brūna ... ...
 
Liellops vīnā
 
liekam gaļu nedaudz "notecināt eļļu"
 
Liellops vīnā
 
un liekam sīpolus un burkānus pa fikso apcepties tai pašā pannā
 
Liellops vīnā
 
apcepinam visu viegli zeltainu ... ...
 
Liellops vīnā
 
Skatam- te viss sagatavots sautēšanas grāpja pildīšanai :
apcepta liellopu gaļa
apcepti sīpoli un burkāni
 
Liellops vīnā
 
smeļam no pannas burkānus un sīpolus ...
 
Liellops vīnā
 
tagad liekam grāpja apakšā sīpolburkānus un pa virsu izkārtojam apcepto liellopu gaļu
 
Liellops vīnā
 
palicis pievienot tomātu "biezumam"...

vispirms noņemam tomātam mizu, jo tā mūždien "pinas starp zobiem"

iemetam tomātu uz 30 sek verdošā ūdenī ...
 
Liellops vīnā
 
nolobam ādu nost ...
 
Liellops vīnā
 
sagriežam zaļumus, tomātu un aso piparu
 
Liellops vīnā
 
liekam tomātu, piparu, zaļbarību grāpī pa virsu liellopa gaļai ...

un gatavojam skābuli ...
 
Liellops vīnā
 
lejam grāpī visam pa virsu skābuli un ūdeni ...

viens pats vīns būs pārlieku "izteikts" un sīvs
labāk to atjaukt 1:1 vai 1:2 ar ūdeni
 
Liellops vīnā
 
uz mazas uguns lai viss sautējas viegli burbuļojot un virstot ...
 
Liellops vīnā
 
nomazgājam tupeņus ...
 
Liellops vīnā
 
un liekam iesviekstotā cepamtraukā  ...

uzberam piparu un sāli ...
 
Liellops vīnā
 
cepeškrāsnī uz 200C un minūtem 40-45cām

kad minūtes 30mit pagājušas, apsmērējam tupeni ar sviekstu ...
 
Liellops vīnā
 
vēl lai bik pacepjas, kamēr kartupeļi aprauj miziņu
 
Liellops vīnā
 
tikmēr gaļas sautējums ir noviris
Liellops vīnā
 
uz šķīvja
kartupeļi, vīnā sautēti gaļas gabali un kāds gurķis ko piekost zaļbarībai
gaļai uzberam sautējuma sīpolus virsū "mērcītei"
 
Liellops vīnā
 
skatam sarkanīgo izteikti vīnaso gaļu ...
NJAMMMA
 
Liellops vīnā
 
ja Man nebūs gaļas, kāds tūlīt smagi atrausies !
 
Liellops vīnā
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv