www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vistas cepetis | |
Ir gatavošanas lietas
kuras vienmēr jātur rezervei "ajanukas"... Uznāk visādi Mārtiņi, Jurģi un Pēteri un HVZ vēl kas hlabic sievieša jautājiens , a kur putnalopa cepetis ? Protams, ikdienā tādus cepešus negatavosim - bet tos uzcepināt ir jāmāk jebkurā gadienā. Tad nu ķersimies šodien klasiskam vistiņas cepetim, kuru var ņemt par bāzi turpmākām izvirtībām ... Atceramies - vistu pagatavot ir jāmāk. Uztaisīt pēc ķīmijas smirdošu pārgaršvielotu smērējumu "kā reklāmās rāda, aļa izvārti maisiņa sūdos vistu un gatavs" māk katrs, bet pagatavot cepeti ir pilnīgi cita lieta ... Nekādu pārdabisku vipendrongaršvielu kā "saulē kaltēta sienāža kājiņas" nav jālieto - tikai un vienīgi klasikā ir spēks! īstena izbaudāma vistas garša un nekas vairāk. tākā ņemam pirkumu maisu un dodamies uz bodi - vai arī labu tuteni un ejam sētā vistānu kaut ... |
|
vajadzīgs : 1. kārtīga vistiņa - protams, ka tikai svaiga un nesaldēta 2. maksimāli skābi āboli - ja varam "antonovku" meklējam 3. sinepes - štengrumam 4. sīpols 5. ķiploks un sviekstiņš, sālīts, pipariņš kā arī cepjamais trauks un folijas rullis ... ņemam vistiņu un kārtīgi izķidājam un applēšam visu drazu kas pielipuse ... |
|
tagad atkāpe tiem, kuri vistu pērk bodē "veikala vistaslops" savā pusotra mēneša dzīvē, vairāk par sūdiem un zivju kombikormu nav redzējis tamdēļ lai no gaļas "izvilktu" to zivju smaku, nākas kaut desmit minūtes iemarinēt vistiņu sīpolos. raudam, bet rīvējam |
|
ņemam sīpoļpļuru un kārtīgi ierīvējam vistu no ārpuses ar sīpolu tā lai viss iz āras ir sīpolains un liekam malā "ievilkties", kamēr daram nākamās lietas |
|
ņemam divus-trejus skābus antonovkas ābolus ... | |
nomizojam, sašķēlējam un izņemam serdi un sagatavojam ķiplokdaivas un vienu citronu | |
kamēr ņēmāmies ar āboļiem tikmēr vista jau ir gana sīpolos pastāvējusi ... notraušam ar roku sīpolus nost un iztīram cepšanas trauku - te ir jāsaprot, ka sīpoli ir tikai, lai novāktu zivju smaku. Visu pārējo "smeķi" gaļa dos pati ... |
|
ķeramies pie vistas izvāvurošanas un bez žēlastības bāžam tai pakaļā ābolus pa viducim ķiplokdaivu neaizmirstot + piesperam karoti rupjas sāls un izspiežam pusi citronsulas "iekšās" tagad to pakaļcaurumu ir jādabon ciet - skatam, kā ideāli ar diviem "zobtīrāmajiem" visu varam aizspraust ... |
|
cepjamajā traukā liekam krusteniski divas kārtīgas folijas strēmeles rūpīgi izveidojot "bļodiņu" un apsmērējam vistu kārtīgi ar sinepēm, uzspiežot otro citrona pusīti un piesperot palikušos ķiplokus |
|
sākam tīt vispirms rūpīgi nopiežot spārnus un kājas ... | |
tad aplokot ārpuses foliju te ir jāsaprot ka folija ir jāaptin IDEĀLI bez neviena cauruma, lai vistiņa nezaudētu smeķi ... ja kas pil laukā - pārtinam visu pa jaunam ... |
|
sagatavojam cepeškrāsni uz lejas+augšpuses karsēšanu uz 200C grādiem un stundu un liekam iekšā ... |
|
nesaspringstot dzeram alu un skatamies, kas ir pēc stundas gatavošanas A NEKĀ NAV ! - lūk ideāli satītas vistas paraugs kad pilnīgi viss smeķis ir palicis cepetī un neviena lāse no sulīguma nav zaudēta ... |
|
izvelkam cepeštrauku laukā ... | |
atveram foliju vaļā - mmmm kas jau par aromu parādās ... | |
uzmanīgi izvelkam foliju nach, lai cepeštraukā salīst visa vistas suliņa ... | |
un atkal 200-220C cepeškrāsnī iekšā uz min 15-25 "garozas apraušanai" | |
kad sāk parādīties brūnums apsmērējam ar sviekstu ... | |
un, kad viss vistiņš ir brūnu ādiņu apsauļojis, velkam ārā ... | |
skatam, kas par mantu ... | |
uz svētkugalda šķīvja un pārlejam ar suliņu ... īstena vistas garša un aromāts ... ŅAMMA |
|
un protamistiski viss gatavošanas process tapa novērots no JevroŽopistiski atzīta inzpektora aukstumiem ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |