www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kraukšķīgās vistu māgas | |
- Ar ko atšķiras auKsti intelektuāls simpozijs
no prastas pļēgurošanas ? - ar zāceni brāl', ar zāceni ... Alus spaiņa tukšošana nav iedomājama bez kārtīgām uzkodām un viena no specifiskam lietām ir vistu māgas. Vistu māgas ir viens dīvains gaļasgabals - tāda izteikti "kraukšķīga" struktūra, vienam garšos otram nē, bet jānoprovē ir jebkurā gadījienā. Slājot pa vietējo bodi iekrita acīs vistu māgu paka ... |
|
|
|
Sastāvdaļas vieglai uzkodai: 1. vistu māgas grami 600mts 2. burkāns 3. sīpols 4. ēdamkarote/divas miltu 5. tējkarote kartupeļu cietes 6. viens pautiņš 7. vorčestras mērce piegaršai 8. paprikas pulveris krāsai 9. sev tīkamu piparu izlase sāls un pāris lauru lapas Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistu māgu kvalitātes pārbaudi. |
|
Skalojam vistu māgas | |
Rūpīgi pārbaudam vai kaučkur uz māgām nava
palikuse "kuņģa plēve" to dzelteno drazu nokasam nost |
|
Katlā iekšā, ūdeni pa virsu, uguni apakšā un gaidam ... | |
Kamēr ūdens uzvāras nomizojam burkānu un sīpolu | |
Kā ūdens sāk vārīties tā atiet kauja ar putām -
smeļam putas nost kamdēļ to vajag ? jo nenosmeltās putas dos pretīgu rūgtuma piegaršu ... |
|
Burkānu un sīpolu katlā iekšā, pieberam piparus
un sāli un lai uz mazas "burbuļliesmiņas" viss vāras stundu "ar astīti" māgas ir cietas pēc velna un vārīšanas laiku prasa krietnu |
|
kad pusotra stunda ir pagājusi ķeselējam māgas
laukā buljona virumu varam pataupīt izmantošanai zupās vai mērcēs - var sapildīt "krējuma trauciņos" un saldētavā iekšā |
|
Izklājam māgas uz gaļas dēlīša atdzišanai un lielākos gabalus sadalam vienādākos izmēros | |
Iekuļam olu ar vorčestras mērci un mazliet sāls | |
Izmurškājam māgas olā, lai minūšus desmit mazliet ievelkas | |
Iejaucam panējumu milti, mazliet cietes, paprika krāsai, pipari un kāds pašam tīkams piparmaisījums ar zaļumiem |
|
Velkam māgas no olas laukā un izviļājam panējumā | |
un beram visu uzkarsētā pannā ar kārtīgu šļurku rapšu eļļas | |
Cepinam visu līdz zeltaina garoziņa - māgas kā
tādas ir jau gatavas, tamdēļ skatamies tikai lai ir sasniegts labs "vizuālais tēls" |
|
Māgas galdā un alus spainis top sākts | |
Kraukšķīgas un asas māgas - kā reizi pie alēna ! | |
Ak tad kodiens briest, ja ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |