www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Vistu ādiņas
 
Ceptas vistu ādiņas, jebšu citiem vārdiem vistu ādu grībiņas.

Klasisks žīdiņu ēdiens, ko šamējie izdomāja siekalodamies lūrēdami, kā normāli cilvēki ceptas cūkādas ēd ...
Šamējie liek šīs grībiņas gan pie salātiem, gan siltajos ēdienos, bet galvenais vistu ādu pielietojums - zacene.

Viegli pagatavojams ēdiens, bet laiku gan nedaudz prasa, jo cepinas viss gana ilgi.
 
Pirmām kārtām aizmirstam pārgudreļus dietalogus, kuri siekalas špļaudami brēks cik āda ir trekna un kaitīga.
Jā vistu āda tiešām satur lērumu tauku, bet tas viss procesa laikā taps nokausēts nost.
Pat nepaslinkoju un nosvēru - no viena apaļa kilograma vistu ādu sanāk
230 gramu zeltainu grībiņu
270 gramu izkausētu vistas tauku
500 grami, jebšu apaļa puse novirst ūdenī
kā redzams sausais atlikums ir tikai apmēram ceturtā daļa - tamdēļ rēķinam, ka vienam cilvēkam nelielam zakusonam vajag vismaz puskilo vistu ādu.

Dodamies uz vistas gaļas bodi un pērkam ādas nost ...
 
Vistu ādiņas
 
Akcija
 
Vieglai "pie dzimtenītes" pasēdēšanai ņemam kilo vistu ādu.

Sīpolu, piparus, ķiploksāli, kādu aso čili un papriku krāsai...
fonā kāds lociņš un "dzimenīte"







Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu vistu ādu pārbaudi ...
 
Vistu ādiņas
 
Ar asu nazi šņakājam vistu ādas apmēram 2 santimetru platās strēmelēs ...

Pie reizes pārbaudam, vai nav kāda nenoplūkta spalva palikuse ...
 
Vistu ādiņas
 
Kad pēdējās ādas sagrieztas, nolobam sīpolu un sagriežam lielos rimbuļos ...
 
Vistu ādiņas
 
Maisam bļodā ādas strēmeles ar sīpolrimbuļiem
Čilī asumam, papriku krāsai, ķiploksāli un piparus ...

un liekam bļodu maliņā, lai vismaz kādu stundu "ievelkas"
 
Vistu ādiņas
 
Pirms cepšanas izlasam laukā sīpokus, tie savu smeķi jau ir ādai atdevuši ...
citādi cepinot ādas tie sadegs un dos rūgtumu ...
 
 Vistu ādiņas
 
Uzkarsējam pannu uz vidēju karstumu - apmēram 4/6 elektroriņķim

Liekam ādas, nekādas taukvielas nevajag viss nāks "no sevis"
 
Vistu ādiņas
 
Vāku virsū un lai viss sutinas 30-40 minūtes ...

Šeit arī ir tas funktieris atļaut vistas ādām pašām savā sulā sautēties
tas padarīs ādas īpaši mīkstas un "porainas" ...
 
Vistu ādiņas
 
Sākumā ādas atdos ūdeni un pašas sava sulā sutināsies - laiku pa laikam apmaisam un atkal vāku virsū ... 
 
Vistu ādiņas
 
Pēc kādas pusstundas "ar ausi" var dzirdēt, ka ūdens ir novārījies un sākas tauku sprakšķi

Tagad laiks stāvēt pie pannas klāt un maisīt ādiņas, lai tās vienmērīgi apbrūninas no visām pusēm.
 
Vistu ādiņas
 
Ir jānoķer brīdis, kad ādiņas sāk palikt izteikti lipīgas vislaik veidojot pikuci ...
 
Vistu ādiņas
 
Nokāšam grībiņas sietā, lai notek liekie tauki ...

Vistas ādu grībiņas ir gatavas, siltā veidā tās ideāli noder pie 40voltu padzērieniem
aukstā veidā kraukšķināt pie alus ...

Tik viens ieteikums, ja ir doma grībiņas lietot aukstā veidā, tad ieteicams tās izkaisīt atdzišanai uz kādas plāts
citādi atdziestot tās paliks savēlušās bumbuļa formā un būs grūši pa gabaliņam pagrābt...
 
Vistu ādiņas
 
Daile ...
 
Vistu ādiņas
 
Zeltainas vistas ādu grībiņas - der gan kā karsta zācene, gan aukstā veidā ...
 
Vistu ādiņas
 
 
Ūsainais putnu vērotājs Bonga ...
 
Vistu ādiņas
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv