www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Vistu aknas
 
Kā jau ierasti - slājot pa tirgu iekrita man acīs vistu aknas
un atcerējos, ka mājās ir viss, lai pagatavotu tām vienu inčīgu panējumu ...

patiesībā jau šis ēdiens ir gana vienkāršs un katrs var piemeklēt savu garšu buķeti
tik rēķinamies, ka aknas vēlams nomarinēt "uz nakti"
un protamistiski, ka tām ir jābūt maksimāli svaigām,
pie kam, izmantotas taps tieši vistu aknas dēļ sava maiguma.

gādājam lietas
 
Vistu aknas
 
Akcija
 
Sastāvdaļas četrām porcijām:
1. kilo vistu aknu - pamatam
2. pāris olas - panējuma smērīgumam
3. milti - panējuma masai
4. ciete - panējuma kraukšķim
5. sīrups vai medus - marinādes saldumam
6. ugunīgi pipari - marinādes asumam
7. sojas mērce - marinādes sāļumam
8. sviests cepināšanai

kāda zaļbarība fonā ...

Vispirms tiekam galā ar aknām, parasti tās pārdodas gana "sapļeckātas" un divi aknu gabali ļurinas vienā cīpslā ...
tamdēļ ir vērts tās sagriezt uz pusēm pārgriežot vidus cīpslu.
  
Vistu aknas
 
Aknas bļodā un margojam marinādi

klasiski apspēlējam trejas garšas :
saldu - sīrups vai medus
sāļu - sojas mērce
asu - kāds ugunīgs pipars vai piparu maisījums

šoreiz es atļāvos vipendronus un veidoju ekskļuzīvu marinādi apspēlējot :
bērzu sulu sīrupa īpatnējo koka saldumu un aromu
chipotle čili piparu ar izteiktu dūmu piesitienu
nu un soja sāļumam

visu samaisam un uz nakti ledusskapī iekšā ...
 
Vistu aknas
 
Pirms cepiena gatavojam panējumu

sakuļam divas olas, kur vispirms aknas apmērcēt
sagatavojam panējuma masu sajaucot miltus un cieti "puse uz pusi"

tieši ciete būs tā kas piedos tādu izteiktu "kraukšķi"
 
Vistu aknas
 
Apmērcējam akniņu vispirms olā

un tad rūpīgi izvārtam miltu un cietes maisījumā, lai panējums ir "visriņķī un apkārt"
 
Vistu aknas
 
un uzkarsētā pannā iekšā

par cepšanu - te viss no katra garšas karājas
vienam patīk tādas jēlākas tas cep nu kādas trejas minūtes
otram patīk štengrākas tas cep ilgāk 5-8toņas
bet nu pārcensties arī nevajag, citādi aknas zaudēs savu "sulainību" un paliks sausas

tākā šoreiz man bij īpaši "brīvdabas garšu" marinējums, kas piedeva tādu "uz ugunskura cepienu",
tad cepu minimāli tik pāris reižu apgrozot, lai garoza zeltaina, bet paši gabaliņi būtu pēc iespējas sulīgāki
 
Vistu aknas
 
Uz šķīvja un kādu zaļbarību klāt ...
 
Vistu aknas
 
Sulīgas vistu aknas kraukšķīgā panējumā ...
 
Vistu aknas
 
 
 
Visas aknas apriji ? visas ... !!! un kur KAĶIM ?
 
Vistu aknas
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv