www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Vistu aknas | |
Kā jau ierasti - slājot pa tirgu iekrita man
acīs vistu aknas un atcerējos, ka mājās ir viss, lai pagatavotu tām vienu inčīgu panējumu ... patiesībā jau šis ēdiens ir gana vienkāršs un katrs var piemeklēt savu garšu buķeti tik rēķinamies, ka aknas vēlams nomarinēt "uz nakti" un protamistiski, ka tām ir jābūt maksimāli svaigām, pie kam, izmantotas taps tieši vistu aknas dēļ sava maiguma. gādājam lietas |
|
Sastāvdaļas četrām porcijām: 1. kilo vistu aknu - pamatam 2. pāris olas - panējuma smērīgumam 3. milti - panējuma masai 4. ciete - panējuma kraukšķim 5. sīrups vai medus - marinādes saldumam 6. ugunīgi pipari - marinādes asumam 7. sojas mērce - marinādes sāļumam 8. sviests cepināšanai kāda zaļbarība fonā ... Vispirms tiekam galā ar aknām, parasti tās pārdodas gana "sapļeckātas" un divi aknu gabali ļurinas vienā cīpslā ... tamdēļ ir vērts tās sagriezt uz pusēm pārgriežot vidus cīpslu. |
|
Aknas bļodā un margojam marinādi klasiski apspēlējam trejas garšas : saldu - sīrups vai medus sāļu - sojas mērce asu - kāds ugunīgs pipars vai piparu maisījums šoreiz es atļāvos vipendronus un veidoju ekskļuzīvu marinādi apspēlējot : bērzu sulu sīrupa īpatnējo koka saldumu un aromu chipotle čili piparu ar izteiktu dūmu piesitienu nu un soja sāļumam visu samaisam un uz nakti ledusskapī iekšā ... |
|
Pirms cepiena gatavojam panējumu sakuļam divas olas, kur vispirms aknas apmērcēt sagatavojam panējuma masu sajaucot miltus un cieti "puse uz pusi" tieši ciete būs tā kas piedos tādu izteiktu "kraukšķi" |
|
Apmērcējam akniņu vispirms olā un tad rūpīgi izvārtam miltu un cietes maisījumā, lai panējums ir "visriņķī un apkārt" |
|
un uzkarsētā pannā iekšā par cepšanu - te viss no katra garšas karājas vienam patīk tādas jēlākas tas cep nu kādas trejas minūtes otram patīk štengrākas tas cep ilgāk 5-8toņas bet nu pārcensties arī nevajag, citādi aknas zaudēs savu "sulainību" un paliks sausas tākā šoreiz man bij īpaši "brīvdabas garšu" marinējums, kas piedeva tādu "uz ugunskura cepienu", tad cepu minimāli tik pāris reižu apgrozot, lai garoza zeltaina, bet paši gabaliņi būtu pēc iespējas sulīgāki |
|
Uz šķīvja un kādu zaļbarību klāt ... | |
Sulīgas vistu aknas kraukšķīgā panējumā ... | |
Visas aknas apriji ? visas ... !!! un kur KAĶIM ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |