www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Zelta forele | |
Ko dara letiņš kad vēji pūš ? iet meitās -
oj'to'biš'zvejā - zvejā ... un noķeras vietējā bodē divas varavīksnes foreles - tādas sīkas, jau predefinēti izķidātas zivteles, bet ... ko no šamajām ta īsti pagatavot ? funktieris ir tur, ka šitās foreles ir "ar miziņu" ko nevajag atzvīņot - to ta arī apspēlēsim ! Maucam zvejā ... |
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. Divas nelielas "varavīksnes" foreles - aļa bāze 2. Buļbas - pamatmasai 3. Svieksts - takumam 4. Pētersīlis - arõmam 5. Kāda bišku pusglāze miltu - panējumam 6. Tumšs kreptīgs cukura sīrups - marinādes biezumam 7. Citrons - marinādes skābumam 8. Vorčestras mērce - marinādes speCiFiČiskumam 9. Citronpipari - marinādes "kreptim" 10. Citrons - skābumsulai 12. Mandaļrieksti - "gala akordam" sāls, sviests fonā ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic foreļu kvalitātes pārbaudi. |
|
Taisam foreļu marinādi - pamatlietās apspēlēt
trejas garšas : lipīgs melnais sīrups asa vorčestras mērce skāba citrona sula un citronpiparu kreptīgums ... viss te no'katra'paša'karājas ... |
|
Iesmērējam foreli "visrīņķī un apkārt" lai stāv un nogatavinas pusstundiņu ... |
|
Nomazgājam, sagriežam un nomizojam kartupeļus ! Ko ? saki nepareiza secība ? - a vot huļi !!! Visupirms nomazgā tupeni, TAD sagriež un tikai tad nomizo - kamdēļ ? jo katrs mizojamais gabals, tad izaskatās kā "maziņš tupenītis" - smukākajā paskatā ! |
|
Sākam smūkumu ... Verdošu ūdeni pār mandelēm |
|
Pēc treji/pieci minūši velkam laukā
mandeļriekstus un noplēšam tiem apvalku verdošais ūdenis būs darījis savu ! |
|
Metam mandeļriekstus uz pannas un
apcepinam/sagrauzdējam fiška ir tamī, ka šie rieksti uzreiz "mainīs garšu" un ģeldēs ! |
|
Grauzdējot riekstus cenšamies tos "nepiededzināt" - nu ja ir kaučkur melns pleķītis ? nu i sūds ar to ! | |
Sadauzam grauzdētos mandeļriekstus pārslās - bet ne pārāk sīkās ... nu tā "uz aci" | |
Noraunam pētersīļlakstam lapas un sasmalcinam - paši pētersīļlaksti ir metami laukā - tikai lapās ir spēks ! | |
Kad pagajušas kādas 30-40 min - nu nezinu cik
ilgi ? da tad kad buļbā iedurot dakšiņu šamā iziet curi - buļba ir mīksta ! kāšam ūdeni nost ... |
|
iemetam pie tupeņiem sviesta pikuci un visu
sakratam lai sviests vienmērīgi apņem kartupeļu malas un paši kartupeļi "sadauzas" ap grāpja malām un iegūst mīkstu "maliņu" |
|
Pētersīļa zaļbarību pa virsu un vāku aizveram,
lai vēl minūtes 15mit "nogatavinās" sviets sasūksies tupenī un būs ideāls "mīksts" paēdiens ... |
|
Uzkarsējam pannā 100+ gramus sviestu un ... fiksi apvārtam foreli miltos un metam cepties ! |
|
No vienas puses kādas minūšas 3-5cas ... | |
Un apcepam no otras puses ... ja lielāka zive nu ta 2x atkārtojam procesu, bet principā forele ir ārkārtīgi "maiga zivs" un vienmēr būs gatava ! |
|
Zivi, tupeņus uz šķīvja un uzlejam vēl "sviekstu no pannas" tas šoreiz ideāli ģeld mērces vietā | |
Zelta forele uz šķīvja ! | |
Maiga, bet ar "izteiktu ādiņu" zive ir gatava ! | |
Forele saķēzīta ar medu un garšvielām ? - nu MUDAKS DIVKĀJAINAIS' ! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |